O Nama

Main Page
O Nama O Nama
Nasi Proizvodi Nasi Proizvodi
Programming Cjenovnik
Gdje Kupiti? Gdje Kupiti?
Narucite preko Interneta Narucite preko Interneta
Kontaktirajte Nas Kontaktirajte Nas
Na Pocetak Na Pocetak
O Nama

Old World German Sausage Company (OWGS) je preduzece koje djeluje u Oaklandu (California) od davne 1968. Od najranijih dana nasa djelatnost je usmjerena ka proizvodnji i prodaji mesa i mesnih preradjevina. Tokom tri decenije rada, preduzece je uspjelo da uspostavi renomirani status unutar mesne industrije, osvoji povjerenje kupaca i nastavi sa stalnim rastom ponude i kvaliteta nasih proizvoda.

Jedna od najvecih promjena unutar kompanije desila se krajem devedesetih kada OWGS prelazi u vlasnistvo Hasana Muftica, Diplomiranog Veterinara. Proizvodni proces i kapaciteti su usavrseni i prosireni, uvedena je u proizvodnju siroka paleta tradicionalnih bosanskih mesnih proizvoda i posebna paznja je posvecena proboju na nova trzista sirom sjeverno-americkog kontinenta.

Nase preduzece trenutno zaposljava 7 radnika, prostire se na preko 1000 kvadratnih metara i na trziste plasira 24 proizvoda. U zadnjih godinu dana uspjeli smo da prosirimo i promjenimo proizvodnu paletu i trenutno nju sacinjavaju i bosanski (5% proizvodnje) i americki mesni specijaliteti (95% proizvodnje). Proizvodi se vecinom plasiraju na trziste kroz vodeci lanac samoposluga Safeway, Inc. i nekoliko manjih specijalizovanih prodavnica u Oaklandu i San Franciscu. Kao jos jedan korak naprijed, OWGS trenutno vrsi opremanje svoje vlastite prodavnice u Oaklandu koja ce se nalaziti u sklopu nasih proizvodih objekata.

Jedan od nasih prmarnih ciljeva je da upoznamo i americkoga kupca sa kvalitetom i finocom tradicionalnih bosanskih mesnih proizvoda. Sa obzirom da se nas uspjeh prijesvega zasniva na odabru i spravljanju najboljeg mesa kao i na marljivom i dugotrajnom proizvodnom procesu (30-35 dana za suho meso) mi smo ubjedjeni da cemo uspijeti u nasim nastojanjima. Nase nas iskustvo uci da i bosanski i americki kupac znaju cijeniti finocu kvalitetnog proizvoda.

Email: Kontakt formular - Telefon: (510) 533-7211
Last modified: